Maths Quiz for Class 3 Addition

Maths Quiz for Class 3 Addition

Maths Quiz for Class 3 Addition

Maths quiz for class 3 addition is very helpful to sharp the brain of kids. Maths quiz for class 3 is created with mental maths questions to check the understanding of the students. These maths quiz questions are based on the chapter addition.

In this post, you will find 20 maths quiz questions for class 3 addition. Maths quiz will take around 10 minutes or less to complete it.

Let’s complete 20 easy maths quiz multiple choice questions based on class 3 addition.

Question 1: The sum of 234 and 541 is ______.
A) 765
B) 774
C) 775
D) 875
Explanation: 234 + 541 = 775
Question 2: 386 + 604 = ________
A) 990
B) 980
C) 890
D) 999
Explanation: 386 + 604 = 990
Question 3: 8576 + 0 = ________
A) 8576
B) 8577
C) 8575
D) 0
Explanation: 8576 + 0 = 8576
Question 4: 4862 + 3079 = ________
A) 7931
B) 7941
C) 7841
D) 7831
Explanation: 4862 + 3079 = 7941
Question 5: The sum of 2975 and 5704 is _______.
A) 7679
B) 8679
C) 8579
D) 8669
Explanation: 2975 + 5708 = 8679
Question 6: The sum of 4807 and 1693 is _______.
A) 6510
B) 6400
C) 6500
D) 5500
Explanation: 4807 + 1693 = 6500
Question 7: 7950 + 1 = ________
A) 7950
B) 7951
C) 0
D) 1
Explanation: 7950 + 1 = 7951
Question 8: 3574 + 1958 = ______ + 3574
A) 1
B) 0
C) 1957
D) 1958
Explanation: 3574 + 1958 = 1958 + 3574
Question 9: 5021 + _______ = 2673 + 5021
A) 2673
B) 0
C) 1
D) 7694
Explanation: 5021 + 8673 = 8673 + 5021
Question 10: The estimated sum of 4058 and 3925 to the nearest tens is __________.
A) 7890
B) 7980
C) 7990
D) 8000
Explanation: 4060 + 3930 = 7990
Question 11: The estimated sum of 2587 and 5492 to the nearest hundred is ___________.
A) 8080
B) 8100
C) 9000
D) 8000
Explanation: 2600 + 5500 = 8100
Question 12: The estimated sum of 5720 and 1807 to the nearest thousand is ___________.
A) 7000
B) 8000
C) 9000
D) 7500
Explanation: 6000 + 2000 = 8000
Question 13: 485 + 294 + 628 = _______
A) 1407
B) 1307
C) 1417
D) 1406
Explanation: 485 + 294 + 628 = 1407
Question 14: 3775 + 274 + 1894 = _______
A) 4943
B) 5843
C) 5933
D) 5943
Explanation: 3775 + 274 + 1894 = 5943
Question 15: 9572 + _______ = 9572
A) 9572
B) 1
C) 0
D) 2
Explanation: 9572 + 0 = 9572
Question 16: If 3845 men, 3486 women and 978 children live in a village, then the total population of the village is ___________ .
A) 8308
B) 8309
C) 8319
D) 8209
Explanation: 3845 + 3486 + 978 = 8309
Question 17: There are 2796 students in one school and 3284 students in another school. The total number of students in both the schools are _________.
A) 6080
B) 6070
C) 6180
D) 5080
Explanation: 2796 + 3284 = 6080
Question 18: Vicky bought two IPL tickets, one for ₹ 2575 and another for ₹ 5784. How much did he spend on tickets?
A) ₹ 8360
B) ₹ 8349
C) ₹ 8359
D) ₹ 8259
Explanation: ₹ 2575 + ₹ 5784 = ₹ 8359
Question 19: Hema bought a pair of jeans for ₹ 3298 and a top for ₹ 1286. How much money did she spend on clothes?
A) ₹ 4574
B) ₹ 4584
C) ₹ 4484
D) ₹ 3584
Explanation: ₹ 3298 + ₹ 1286 = ₹ 4584
Question 20: 3756 + 7463 + 835 = 7463 + ______
A) 3591
B) 4491
C) 4591
D) 4581
Explanation: 3756 + 7463 + 835 = 7463 + 4591

Report Card

Total Questions Attempted: 0

Correct Answers: 0

Wrong Answers: 0

Percentage: 0%

Please do not enter any spam link in the comment box.

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post