Maths Quiz for Class 4 Money

# Maths Quiz for Class 4 Money

## Maths Quiz for Class 4 Money

In this post, you will find 20 online maths quiz questions for class 4 money. Online maths quiz for class 4 money will take around 15 minutes or less to complete it.

Question 1: Eight 50-rupee notes make _______.
A) ₹ 200
B) ₹ 300
C) ₹ 400
D) ₹ 500
Explanation: Eight 50-rupee notes = 8 × ₹ 50 = ₹ 400
Question 2: Five 20-rupee coins make __________.
A) ₹ 100
B) ₹ 50
C) ₹ 150
D) ₹ 200
Explanation: Five 20-rupee coins = 5 × ₹ 20 = ₹ 100
Question 3: ₹ 25 and 175 paise = _____________
A) ₹ 26.75
B) ₹ 25.175
C) ₹ 25.75
D) ₹ 26.175
Explanation: ₹ 25 and 175 paise = ₹ 25 + ₹ 1 + ₹ 0.75 = ₹ 26.75
Question 4: ₹ 156.75 = ________ paise
A) 156750
B) 15675
C) 156
D) 75
Explanation: ₹ 156.75 = 156.75 × 100 paise = 15675 paise
Question 5: 9524 paise = ₹ _________
A) 952.4
B) 95.24
C) 9.524
D) 0.9524
Explanation: 9524 paise = ₹ (9524 ÷ 100) = ₹ 95.24
Question 6: ₹ 50 + ₹ 250 + ₹ 25 = ₹ ________
A) ₹ 300
B) ₹ 350
C) ₹ 325
D) ₹ 375
Explanation: ₹ 50 + ₹ 250 + ₹ 25 = ₹ 325
Question 7: Six 50-rupee notes, ten 500-rupee notes and eight 5-rupee coins make ___________.
A) ₹ 5430
B) ₹ 5340
C) ₹ 3540
D) ₹ 4350
Explanation: Six 50-rupee notes, ten 500-rupee notes and eight 5-rupee coins = 6 × ₹ 50 + 10 × ₹ 500 + 8 × ₹ 5 = ₹ 300 + ₹ 5000 + ₹ 40 = ₹ 5340
Question 8: ₹ 145.50 + ₹ 265.24 = _________
A) ₹ 405.74
B) ₹ 510.74
C) ₹ 310.74
D) ₹ 410.74
Explanation: ₹ 145.50 + ₹ 265.24 = ₹ 410.74
Question 9: ₹ 764.85 – ₹ 453.38 = _________
A) ₹ 311.47
B) ₹ 312.47
C) ₹ 311.37
D) ₹ 311.57
Explanation: ₹ 764.85 – ₹ 453.38 = ₹ 311.47
Question 10: ₹ 236.28 × 12 = ________
A) ₹ 2834.36
B) ₹ 2835.26
C) ₹ 2835.36
D) ₹ 2835.46
Explanation: ₹ 236.28 × 12 = ₹ 2835.36
Question 11: ₹ 546.75 ÷ 15 = ________
A) ₹ 36.55
B) ₹ 36.45
C) ₹ 36.35
D) ₹ 35.45
Explanation: ₹ 546.75 ÷ 15 = ₹ 36.45
Question 12: ₹ 375.94 + ₹ 264.16 = ________
A) ₹ 641.10
B) ₹ 640.10
C) ₹ 630.10
D) ₹ 540.10
Explanation: ₹ 375.94 + ₹ 264.16 = ₹ 640.10
Question 13: ₹ 832.14 – ₹ 578.98 = ________
A) ₹ 253.16
B) ₹ 253.26
C) ₹ 252.16
D) ₹ 254.16
Explanation: ₹ 832.14 – ₹ 578.98 = ₹ 253.16
Question 14: ₹ 416.36 × 16 = ________
A) ₹ 6660.76
B) ₹ 6561.76
C) ₹ 6651.76
D) ₹ 6661.76
Explanation: ₹ 416.36 × 16 = ₹ 6661.76
Question 15: ₹ 624.03 ÷ 11 = ________
A) ₹ 56.63
B) ₹ 56.83
C) ₹ 56.73
D) ₹ 57.73
Explanation: ₹ 624.03 ÷ 11 = ₹ 56.73
Question 16: Nisha bought a book for ₹ 375.35 and a lunch box for ₹ 245.24. How much money did she spend in all?
A) ₹ 620.49
B) ₹ 620.59
C) ₹ 621.59
D) ₹ 610.59
Explanation: ₹ 375.35 + ₹ 245.24 = ₹ 620.59
Question 17: Neha bought 3 pens for ₹ 12.50 each, 2 notebooks for ₹ 25.25 each and 5 chocolates for ₹ 18.40 each. What is her total bill?
A) ₹ 180.00
B) ₹ 180.25
C) ₹ 180.50
D) ₹ 180.75
Explanation: 3 × ₹ 12.50 + 2 × ₹ 25.25 + 5 × ₹ 18.40 = ₹ 37.50 + ₹ 50.50 + ₹ 92.00 = ₹ 180
Question 18: The price of a trouser is ₹ 865.50 and the price of a t-shirt is ₹ 524.25. What is the difference between the prices of both the items?
A) ₹ 341.00
B) ₹ 341.50
C) ₹ 341.25
D) ₹ 341.75
Explanation: ₹ 865.50 – ₹ 524.25 = ₹ 341.25
Question 19: Himanshu bought 12 notebooks for ₹ 110.50 each. How much money did he pay to the shopkeeper?
A) ₹ 1326.50
B) ₹ 1326.00
C) ₹ 1326.25
D) ₹ 1326.75
Explanation: ₹ 110.50 × 12 = ₹ 1326
Question 20: A class teacher collected ₹ 1687.50 for charity from her class. If 15 students donated equally, what is the contribution of each student?
A) ₹ 112.00
B) ₹ 110.50
C) ₹ 112.50
D) ₹ 111.50
Explanation: ₹ 1687.50 ÷ 15 = ₹ 112.50

## Report Card

Total Questions Attempted: 0