Maths Quiz for Class 4 Measurement

# Maths Quiz for Class 4 Measurement

## Maths Quiz for Class 4 Measurement

In this post, you will find 20 online maths quiz questions for class 4 measurement. Online maths quiz for class 4 measurement will take around 15 minutes or less to complete it.

Question 1: 12 m = ________ cm
A) 12
B) 120
C) 1200
D) 12000
Explanation: 12 m = 12 × 100 cm = 1200 cm
Question 2: 24 km =________ m
A) 24000
B) 2400
C) 240
D) 24
Explanation: 24 km = 24 × 1000 m = 2400 m
Question 3: 11 m 23 cm = _______ cm
A) 1123
B) 2311
C) 11023
D) 23011
Explanation: 11 m 23 cm = 11 × 100 cm + 23 cm = 1100 cm + 23 cm = 1123 cm
Question 4: 17 km 35 m = ________ m
A) 1735
B) 17035
C) 10735
D) 17305
Explanation: 17 km 35 m = 17 × 1000 m + 35 m = 17000 m + 35 m = 17035 m
Question 5: 2418 cm = ____ m ____ cm
A) 2, 418
B) 24, 18
C) 241, 8
D) 2418, 0
Explanation: 2418 cm = 2400 cm + 18 cm = 2400 ÷ 100 m + 18 cm = 24 m 18 cm
Question 6: 16028 m = _____ km _____ m
A) 160; 28
B) 162; 8
C) 16; 28
D) 1; 628
Explanation: 16028 m = 16000 m + 28 m = 16000 ÷ 1000 km + 28 m = 16 km 28 m
Question 7: 14 m 76 cm + 16 m 64 cm = _________
A) 30 m 40 cm
B) 31 m 40 cm
C) 31 m 30 cm
D) 30 m 50 cm
Explanation: 14 m 76 cm + 16 m 64 cm = 30 m + 140 cm = 30 m + 100 cm + 40 cm = 30 m + 1 m + 40 cm = 31 m 40 cm
Question 8: 52 m 34 cm – 24 m 78 cm = _________
A) 27 m 46 cm
B) 27 m 66 cm
C) 28 m 56 cm
D) 27 m 56 cm
Explanation: 52 m 34 cm - 24 m 78 cm = 51 m 134 cm - 24 m 78 cm = 27 m 56 cm
Question 9: 31 kg = ________ g
A) 31000
B) 3100
C) 310
D) 310000
Explanation: 31 kg = 31 × 1000 g = 31000 g
Question 10: 6 g 45 mg = ________ mg
A) 4506
B) 456
C) 6045
D) 645
Explanation: 6 g 45 mg = 6 × 1000 mg + 45 mg = 6000 mg + 45 mg = 6045 mg
Question 11: 7428 g = _____ kg _____ g
A) 74; 28
B) 7; 428
C) 740, 28
D) 7; 4280
Explanation: 7428 g = 7000 g + 428 g = 7000 ÷ 1000 kg + 428 g = 7 kg 428 g
Question 12: 14000 mg = _______ g
A) 1400
B) 14
C) 140
D) 1
Explanation: 14000 mg = 14000 ÷ 1000 g = 14 g.
Question 13: 35 kg 687 g + 24 kg 563 g = ____________
A) 60 kg 250 g
B) 59 kg 250 g
C) 60 kg 125 g
D) 61 kg 250 g
Explanation: 35 kg 687 g + 24 kg 563 g = 59 kg + 1250 g = 59 kg + 1000 g + 250 g = 59 kg + 1 kg + 250 g = 60 kg 250 g
Question 14: 67 kg 859 g – 48 kg 934 g = ____________
A) 19 kg 925 g
B) 17 kg 925 g
C) 18 kg 825 g
D) 18 kg 925 g
Explanation: 67 kg 859 g – 48 kg 934 g = 66 kg 1859 g – 48 kg 934 g = 18 kg 925 g
Question 15: 29 L = _______ mL
A) 290
B) 2900
C) 29000
D) 29
Explanation: 29 L = 29 × 1000 mL = 29000 mL
Question 16: 13 L 276 mL = __________ mL
A) 132760
B) 13276
C) 13076
D) 130276
Explanation: 13 L 276 mL = 13 × 1000 mL + 276 mL = 13000 mL + 276 mL = 13276 mL
Question 17: 29458 mL = ______ L ______ mL
A) 29; 458
B) 28; 458
C) 2; 458
D) 9; 458
Explanation: 29458 mL = 29000 L 458 mL = 29000 ÷ 1000 L + 458 mL = 29 L 458 mL
Question 18: Hema has two ribbons of length 17 m 38 cm and 24 m 73 cm. What is total length of both the ribbons altogether?
A) 41 m 12 cm
B) 42 m 21 cm
C) 42 m 11 cm
D) 41 m 11 cm
Explanation: 17 m 38 cm and 24 m 73 cm = 41 m 111 cm = 41 m + 100 cm + 11 cm = 41 m + 1 m + 11 cm = 42 m 11 cm
Question 19: Rohan’s weight is 53 kg 375 g and Raj’s weight is 39 kg 848 g. What is the difference between their weights?
A) 12 kg 527 g
B) 13 kg 527 g
C) 14 kg 527 g
D) 13 kg 627 g
Explanation: 53 kg 375 g – 39 kg 848 g = 52 kg 1375 g – 39 kg 848 g = 13 kg 527 g
Question 20: The capacities of two drums of oil are 257 L 348 mL and 364 L 639 mL. The sum of their capacities is _____________.
A) 621 L 977 mL
B) 621 L 887 mL
C) 621 L 987 mL
D) 620 L 987 mL
Explanation: 257 L 348 mL + 364 L 639 mL = 621 L 987 mL

## Report Card

Total Questions Attempted: 0