Maths Quiz for Class 2 Money |
In this post, you will find 20 online maths quiz questions for class 2 money. Maths quiz will take around 10 minutes or less to complete it.
Question 1: Six 5-rupee coins make
______________.
A) ₹ 20
B) ₹ 25
C) ₹ 30
D) ₹ 35
Explanation: Six 5-rupee coins make
₹ 30.
Question 2: Eight 50-rupee notes make _______.
A) ₹ 400
B) ₹ 800
C) ₹ 200
D) ₹ 100
Explanation: Eight 50-rupee notes make ₹ 400.
Question 3: 25 rupees 5 paise can be written as
___________.
A) ₹ 25.05
B) ₹ 25.5
C) ₹ 25.50
D) ₹ 25.005
Explanation: 25 rupees 5 paise can be written as ₹ 25.05
Question 4: ₹ 15 + ₹ 25 = _______
A) ₹ 30
B) ₹ 40
C) ₹ 50
D) ₹ 45
Explanation: ₹ 15 + ₹ 25 = ₹ 40
Question 5: ₹ 45 + ₹ 115 = _______
A) ₹ 150
B) ₹ 160
C) ₹ 170
D) ₹ 155
Explanation: ₹ 45 + ₹ 115 = ₹ 160
Question 6: How many ₹ 5 coins make ₹ 20?
A) 2
B) 3
C) 4
D) 5
Explanation: Four ₹ 5 coins make ₹ 20.
Question 7: How many ₹ 20 coins make ₹ 100?
A) 4
B) 5
C) 6
D) 8
Explanation: Five ₹ 20 coins make ₹ 100?
Question 8: How many ₹ 10 notes make ₹ 200?
A) 5
B) 10
C) 15
D) 20
Explanation: Twenty ₹ 10 notes make ₹ 200?
Question 9: How many ₹ 100 notes make ₹ 1000?
A) 10
B) 8
C) 5
D) 4
Explanation: Ten ₹ 100 notes make ₹ 1000?
Question 10: How many ₹ 500 notes make ₹ 4000?
A) 6
B) 7
C) 8
D) 10
Explanation: Eight ₹ 500 notes make ₹ 4000?
Question 11: Who has more money— Mahi: ₹ 425 or Ansh: ₹ 452?
A) Mahi
B) Ansh
Explanation: Ansh has more money because ₹ 452 > ₹ 425.
Question 12: The sum of ₹ 75 and ₹ 125 is _______.
A) ₹ 250
B) ₹ 200
C) ₹ 150
D) ₹ 175
Explanation: The sum of ₹ 75 and ₹ 125 is ₹ 200.
Question 13: The sum of ₹ 134 and ₹ 242 is _______.
A) ₹ 376
B) ₹ 276
C) ₹ 375
D) ₹ 377
Explanation: The sum of ₹ 134 and ₹ 242 is ₹ 376.
Question 14: The difference between ₹ 225 and ₹ 150 is _______.
A) ₹ 70
B) ₹ 80
C) ₹ 25
D) ₹ 75
Explanation: The difference between ₹ 225 and ₹ 150 is ₹ 75.
Question 15: The difference between ₹ 500 and ₹ 350 is _______.
A) ₹ 50
B) ₹ 200
C) ₹ 150
D) ₹ 250
Explanation: The difference between ₹ 500 and ₹ 350 is ₹ 150.
Question 16: ₹ 84 + ₹ 96 = ______
A) ₹ 170
B) ₹ 180
C) ₹ 190
D) ₹ 200
Explanation: ₹ 84 + ₹ 96 = ₹ 180
Question 17: ₹ 148 + ₹ 267 = ______
A) ₹ 415
B) ₹ 410
C) ₹ 425
D) ₹ 420
Explanation: ₹ 148 + ₹ 267 = ₹ 415
Question 18: ₹ 97 – ₹ 52 = ______
A) ₹ 55
B) ₹ 35
C) ₹ 45
D) ₹ 40
Explanation: ₹ 97 – ₹ 52 = ₹ 45
Question 19: ₹ 352 – ₹ 179 = ______
A) ₹ 174
B) ₹ 173
C) ₹ 175
D) ₹ 176
Explanation: ₹ 352 – ₹ 179 = ₹ 173
Question 20: Hema bought a pencil for ₹ 5, a pen for ₹ 15 and notebook for ₹ 45. How much money does she spend in all?
A) ₹ 55
B) ₹ 60
C) ₹ 65
D) ₹ 70
Explanation: ₹ 5 + ₹ 15 + ₹ 45 = ₹ 65
Report Card
Total Questions Attempted: 0
Correct Answers: 0
Wrong Answers: 0
Percentage: 0%
Related Worksheets:
1. Ascending order, descending order worksheet for class 2
3. Subtraction sums for class 2
4. Multiplication sums for class 2
6. Measurement worksheet for class 2
7. Shapes worksheet for class 2
9. Money worksheet for class 2
10. Data handling worksheet for class 2